De enige manier waarop ik met deze hitte kan omgaan, is mij rustig houden. Het ideale moment om boeken te lezen dus! Jullie lazen al in mijn shoplog dat ik het boek Nobody gekocht had. Ondertussen heb ik het uitgelezen en kan ik niet wachten om mijn mening te delen erover.

Informatie over het boek: 

Titel: Nobody

Auteur: Marella Boersma

Eerste uitgave: 2014

Aantal pagina’s: 322

ISBN: 978 94 6109 212 0

Het verhaal: 

Vivian maakt zich zorgen over een van haar HAVO-leerlingen. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje misbruikt wordt, maar Lynn laat niets los. Wanneer ze uiteindelijk achter de gruwelijke waarheid komt, is die erger dan ze ooit had kunnen bedenken…

Recensie: 

Wat. Een. Boek. Vanaf het begin, toen ik Nobody zag liggen op het Boekenfestijn, wist ik dat het een boek voor mij zou zijn. Ik ben er in begonnen en het verhaal liet me niet meer los. Er zit van alles in: liefde, geweld, kwetsbaarheid, …
Het wordt verteld vanuit twee perspectieven, dat van Vivian en dat van Meidam. Beiden hebben ze een totaal ander leven, wat al snel duidelijk wordt. De kant van Vivian wordt vanuit het ik-perspectief verteld, waardoor ik me meteen kon inleven. Hoe vaak ik niet luidop gevloekt heb om iets wat er gebeurd was! Het lijkt als een voorspelbaar verhaal, maar er zitten een aantal plottwists in die ik absoluut niet zag aankomen. Je wordt daadwerkelijk meegesleurd in het verhaal en voor mij was het onmogelijk om het weg te leggen op sommige momenten, omdat het zodanig spannend was. Dit was dan vooral naar de laatste hoofdstukken toe.

Het is een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten en dit was voor mij wel duidelijk. Ik kon alles perfect voor me zien. Toch was er een bepaald deel in het boek die ik enorm naar science-fiction toe vond gaan, omdat het voor mij onrealistisch leek. Dit bewijst wel hoe hard en manipulatief de wereld soms kan zijn en wat er zich allemaal rond je kan afspelen zonder dat je er weet van hebt, omdat je er van uit gaat dat dit toch niet gebeurt. ‘Toch zeker niet hier,’ zoals velen zouden zeggen. Helaas gebeurt het wel dagelijks, misschien inderdaad niet hier en misschien niet in die mate zoals het beschreven wordt in het boek, maar het gebeurt.

Een echte aanrader voor iedereen boven de 14 jaar, aangezien sommige stukken toch grafisch beschreven worden. Toen ik daarnet zei dat er van alles in voorkomt, bedoelde ik ook dingen zoals verkrachting,
ontvoering, … Als je hier gevoelig voor bent raad ik aan om dit boek aan je voorbij te laten gaan.

 

Post Author: Mariska Naessens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like

How to: praktisch rijexamen

Het praktisch rijexamen. Het is iets waar iedereen vroeg of

Back to school giveaway!

De meesten onder jullie willen er waarschijnlijk nog niet aan

iOS VS Android

Na drie jaar lang een iPhone gebruikt te hebben, ben

Recommended
Recommended
Je hebt het misschien al gezien, maar er is een…