Na drie jaar lang een iPhone gebruikt te hebben, ben ik overgestapt op een OnePlus.

In het begin had ik schrik dat ik het niet gewend zou raken, dat ik iOS ging ‘missen’, dat het allemaal zo vlot niet zou gaan,… Noem maar op. Maar de OnePlus 5 zag er zo goed uit dat ik het risico wel wou nemen. Was het het waard?

Na een grote maand denk ik wel dat ik er een oordeel over kan geven. De OnePlus is zò fijn om mee te werken!
Ondanks mijn ‘schrik’, was ik alles al gewend na een dag of twee. De mogelijkheden die je bij iOS niet hebt, zou ik nu al niet meer kunnen missen.

De telefoon zelf.

Het lampje dat brandt wanneer je een melding hebt (waarbij je aan het kleur kunt zien welke melding het is) is iets kleins, maar ik vind het een groot voordeel. De verschillende shortcuts die je helemaal zelf kunt instellen komen van pas als je snel iets moet openen, denk bijvoorbeeld aan de camera.

De snelheid is fantastisch. Mijn iPhone 6S had een opslagruimte van 128 GB en hoewel ik maar 25 GB in gebruik nam, was hij toch traag. Als ik naar rechts wou vegen, moest ik een aantal keer proberen voor hij ook echt versprong van scherm. Dit zou gewoon niet mogen voor zo’n dure telefoon. Vandaar ook mijn beslissing om over te stappen. Met mijn OnePlus heb ik nog geen enkele keer een probleem gehad. Hoeveel apps ik ook open heb staan, alles blijft vlot verlopen.

Nu wil ik trouwens niet slecht praten over Apple, integendeel! Ik heb volgens mij gewoon pech gehad met die van mij, want mijn iPhone 5S is nog altijd even snel na drie jaar en heeft ook niks van problemen.

Camera.

De OnePlus 5 heeft twee camera’s op de achterzijde en één aan de voorkant. De portret-modus vind ik een leuke toevoeging en zorgt ervoor dat het meteen lijkt alsof de foto’s met een professionele camera genomen zijn. De kwaliteit is ook beter dan die van iPhone. Op het scherm van de telefoon zelf maakt dit, voor mijn ogen, totaal geen verschil, maar wanneer je ze ziet op een groter scherm (bijvoorbeeld een computer) valt het al meer op. Dit kan een verschil maken voor mensen die graag foto’s uitvergroot op canvas laten afdrukken.

Apps.

Qua apps kan ik ook absoluut niet klagen. Ik heb nog maar één app gevonden die ik niet in de Play Store (Android) heb en wel in de App Store (iOS). Gelukkig is dit probleem voor mij snel opgelost, want ik heb ook een iPod die nog werkt.

Batterij.

Last but not least: de batterij. Ik ben verliefd op Dash Charge, zonder te overdrijven. Ik ga gaan slapen met mijn OnePlus zonder me zorgen te maken. Als ik ’s ochtends wakker wordt en hij heeft nog maar 20% batterij, leg ik hem gewoon aan de lader. Zodra ik klaar ben om te vertrekken naar school/werk/uitstap (neemt ongeveer een half uurtje in beslag) heb ik weer voldoende om toe te komen tot de volgende ochtend. Meestal heeft hij rond de 85% dan.

iOS VS Android?

De eindconclusie lijkt me redelijk duidelijk, ik ben heel blij met mijn OnePlus! Voor mijn gevoel is hij beter dan de iPhone en ook nog eens een heel stuk goedkoper. Ik heb voor mijn OnePlus 128 GB € 559,- betaald. Een iPhone 7 Plus (om dezelfde schermgrootte aan te houden) van 128 GB kost je € 1.019,00. Toch een mooi verschil in prijs, waar je eens goed mee op reis kunt gaan.

Post Author: Mariska Naessens

One Reply to “iOS VS Android”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like

How to: praktisch rijexamen

Het praktisch rijexamen. Het is iets waar iedereen vroeg of

Back to school giveaway!

De meesten onder jullie willen er waarschijnlijk nog niet aan

Overzicht juni

Net zoals vorige maand leek het me leuk om de

Recommended
Recommended
Niemand kan altijd gelukkig zijn, dat is een feit. Er…