Niemand kan altijd gelukkig zijn, dat is een feit. Er is ook niks mis met je af en toe eens slecht te voelen, zolang je er niet in blijft hangen. In dit artikel lees je enkele tips waardoor je niet in een negatieve sfeer blijft hangen.

Durf nee zeggen.

Niemand verwacht van jou dat je altijd alles kunt. Zeg alleen ‘ja’ tegen dingen waarvan je weet dat ze haalbaar zijn of je gelukkig(er) zullen maken.

Maak iets.

Het doet er niet toe wat. Een tekening, schilderij, armband, verhaal,.. Denk er niet teveel bij na en wees achteraf trots op hetgeen je gemaakt hebt.

Beweeg meer.

Leg een leuk liedje op en dans in je kamer, maak een wandeling (eventueel met je hond als je die hebt), maak er een gewoonte van om te gaan lopen,.. Tijdens het bewegen maak je je hoofd even vrij van problemen, omdat je alleen maar bezig bent met je omgeving en de inspanning die je levert.

Behandel je mentale gezondheid even goed als je fysieke gezondheid.

Als je ziek bent en je weet dat het niet uit zichzelf opgelost zal raken, ga je naar de dokter. Doe dit ook voor problemen. Het is absoluut geen schande om te praten met iemand over je problemen. Hoewel het nog steeds een taboe lijkt te zijn, durven meer en meer mensen uit te komen voor hun problemen. Wees één van die mensen.

Durf hulp te vragen.

Of het nu professionele hulp is onder de vorm van een psychiater of gewoon hulp met iets waar je moeite mee hebt, durf het te vragen.

Leg die telefoon weg.

Of je nu bij je gezin of bij vrienden zit, leg hem weg. Praat met de mensen rondom je, je zal er veel meer voldoening uit halen. Buiten dat zul je ook een veel betere indruk maken. Mensen zullen veel liever praten tegen je als je ook echt interesse toont in die persoon in plaats van je telefoon, waardoor je sociale contacten beter worden, waardoor je je geliefder voelt,.. Het is een vicieuze cirkel van geluk!

Schrijf neer wat je bereikt hebt, hoe klein het ook is.

Had je echt geen zin om naar buiten te gaan, maar ben je toch een wandeling gaan maken? Succes! Deadline gehaald die onmogelijk leek te zijn? Succes! Het gaat echt niet om wat je bereikt hebt, wel om het feit dat je iets bereikt hebt.

Maak tijd om dingen te doen die je graag doet.

Lees een boek, luister naar muziek, schrijf een verhaal, praat met een bepaalde persoon, er zijn zoveel leuke dingen om te doen waar je ‘geen tijd’ voor hebt. Probeer er eens gewoon tijd voor te maken, je zult zien dat het echt wel haalbaar is.

Maak van rust en plezier ook prioriteiten.

Akkoord, studie en/of werk blijft altijd een prioriteit, wat het ook zou moeten zijn. Maar als je nooit genoeg uitrust en nooit plezier maakt, kun je nooit je werk goed doen. Zorg elke dag voor genoeg rust en doe minstens 1 keer per week iets waar je echt plezier uit haalt.

Stop uitstelgedrag.

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om Sims te spelen in plaats van te leren, maar je bereikt er jammer genoeg niks mee. Door eerst te zorgen dat je werk af is en daarna pas ontspanning op te zoeken, beloon je jezelf. Hierdoor heb je ook tijdens je werk iets om naar uit te kijken, wat je ongetwijfeld zal motiveren om efficiënter en sneller door te werken.

Eet/drink gezond.

Hoewel dit een beetje hetzelfde is als de vierde tip, vind ik hem toch het vermelden waard. Door gezond te eten, zul je je ook gezonder voelen. Meer energie zorgt voor een gelukkiger gevoel als resultaat.

 

Wat is jouw go-to manier om je beter te voelen? 

Post Author: Mariska Naessens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recommended
Recommended
Net zoals vorige maand leek het me leuk om de…